vraag & antwoord

Algemeen

Wij hanteren geen wachttijden. Door onze vele professionele instructeurs en efficiëntie in het werk hebben we nooit wachttijden. Je kunt direct beginnen met je rijlessen.

De meeste leerlingen schatten het aantal benodigde rijlessen vooraf te laag in. Rijscholen weten dit, en spelen hier op in met aantrekkelijke aanbiedingen van een complete rijopleiding in 25 uur rijles. Helaas is zo’n aanbieding alleen voor de heel snelle leerling reëel. Het gemiddelde aantal benodigde lesuren ligt rond de 40 uur. Tijdens je proefles maken wij een inschatting van hoeveel lessen jij nodig zult hebben en stellen zo in overleg met jou een pakket samen.

Dit is zeker mogelijk in overleg kan je je rijles binnen 10 dagen behalen.

Dankzij 2toDrive is het mogelijk om vanaf 16 jaar je theoriecertificaat te behalen en vanaf 16,5 jaar te beginnen met de rijlessen. Vanaf 17 jaar kun je afrijden voor je rybewijs. Tot je 18e leeftijd kan je rijden met een coach. Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Dat is mogelijk een groot deel van onze leerlingen heeft al een keer eerder ergens ander rijlessen gevolgd en zelfs examen gedaan.

Dit is zeker geen vereiste. We raden leerlingen aan om dit proces te gelijk te doen met de rijlessen. Omdat je op deze manier de theoretische situaties ook in de praktijk makkelijker kan herkennen, beoordelen en oplossen. Je dient wel in het bezit te zijn van een theoriecertificaat wanneer er een Tussentijdse toets of praktijkexamen ingepland word.

Rijlessen

We geven rijlessen van 90 of 120 minuten dit is veel effectiever van rijlessen van 45 50 of 60 minuten, omdat je een onderdeel kunt blijven oefenen tot je het goed beheerst.

van de eerste rijles. Het is ook mogelijk om een lespakket in termijnen te betalen.

Bij Ryles kun je zowel overdag als ’s avonds en in het weekend rijlessen krijgen. De lessen worden ingepland in overleg met je instructeur.

Bij Ryles rijd je de hele rijopleiding met een vaste instructeur/instructrice. Alleen bij langdurige ziekte van je instructeur zal je in overleg met de rijschool bij een ander worden ingedeeld.

Je krijgt rijles in een Volkswagen of een Mercedes-Benz. Onze auto’s zijn voorzien van allerlei hulpsystemen speciaal uitgerust voor leerlingen.

Wij proberen zoveel mogelijk in het examengebied te blijven. In overleg kan je ook thuis worden opgehaald als je in het examengebied woont. Anders hebben wij ophaallocaties dichtbij het CBR Amsterdam bijvoorbeeld: Metrostation Sloterdijk, Henk Sneevlietweg en station Lelylaan.

Je plant de rijlessen samen met je rijinstructeur.

Wij adviseren iedereen een Tussentijdse Toets te doen, ook al is het niet verplicht. De slagingskansen nemen na een Tussentijdse Toets aanzienlijk toe. Wanneer de Tussentijdse Toets nog niet in jouw pakket zit, kun je deze later nog los kopen.

Je vorderingen worden bij Amsterdamse Verkeersopleidingen door je instructeur bijgehouden op een instructiekaart. Deze “vorderingenkaart” kun je inzien bij je instructeur. Zo kun je precies zien hoever je gevorderd bent, waar de volgende les over zal gaan en waar je nog aan moet werken.

Je kunt ervoor kiezen om op je eigen tempo rijlessen in te plannen. Dit kan zijn meerdere keren in de week of zelfs meerdere lessen op een dag.

De duur van je rijopleiding is afhankelijk van het benodigde rijlessen die je zult hebben en je beschikbarheid voor de rijlessen. Meeste kandidaten halen hun rijbewijs binnen 2 a 3 maanden. Maar dit kan dus ook in 1 maand of zelfs in 10 dagen!

Geldzaken

Je kunt betalen op de manier die jij prettig vind, contant of per bank. Een pakket moet betaald zijn voor aanvang van de eerste rijles. Het is ook mogelijk om een lespakket in termijnen te betalen.

Als je een pakket koopt en je hebt na je rijopleiding rijlessen over die je niet hebt gebruikt, dan krijg je die binnen een week teruggestort op de door jou opgegeven bankrekening. Heb je meer rijlessen nodig dan kun je deze bijkopen.

De beste kostenbesparing is meestal niet kiezen voor de goedkoopste rijschool, maar kiezen voor een goede rijschool, je lestijd optimaal benutten en zelf je rijlessen goed voorbereiden. Vraag je rijinstructeur wat er de volgende rijles behandeld gaat worden en neem dat onderdeel alvast door in je praktijkboek. Op deze manier haal je veel meer rendement uit je rijlessen waardoor je uiteindelijk kostbare lestijd bespaart en dus geld overhoudt.

Dat is mogelijk, dat kost dan € 45 per lesuur.

De proefles met aansluitend een adviesgesprek kost €30,-. Besluit je daarna verder te gaan met de opleiding en is je advies meer dan 20 lessen dan wordt de proefles weer verrekend met je factuur. In dit geval is de proefles dus GRATIS!

Meestal kies je een pakket dat dicht in de buurt komt van wat je nodig hebt. Als het geval is dat je minder rijlessen nodig blijkt te hebben dan zullen wij jou niet gewoon door laten lessen tot je pakket op is. We betalen het teveel in dat geval aan je terug.

Dan kun je verder gaan met losse lessen maar wel van dezelfde lesprijs als in je pakket geldt.

Examens

Wij hebben een eigen examen reserveringssysteem hierdoor kunnen we al binnen 2 weken een examen reserveren.

De wachttijd voor een herexamen is dankzij ons eigen examen reserveringssysteem 2 weken. Het CBR heeft als regel dat wanneer je zakt, je 2 weken moet wachten op opnieuw rijexamen te mogen doen.

Een tussentijdse toets is een proefexamen afgenomen door het CBR. (tegen betaling). Ben je op 3/4 deel van je rijopleiding? Dan is dat een goed moment voor deze toets. Bij deze toets bekijkt de examinator hoe ver je bent met je rijopleiding, aan welke punten moet je nog werken. Tijdens deze toets doe je minimaal 2 bijzondere verrichtingen waar je voor kunt slagen en bij het volgende examen dan vrijstelling voor hebt.

Je krijgt een examinator die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de ervaren spanning en leidt tot een realistischer prestatie tijdens het rijexamen.

Meld je aan bij RYLES

Vul het aanvraagformulier in klik op verzenden. Wij nemen snel contact met jou op.