cbr tussentijdse toets

Een examinator van het cbr beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld.

Wat Is Een TTT

Naast onze gratis proefexamens binnen de rijschool met onze ervaren instructeurs kennen we ook de tussentijdse toets. Deze word ook net als het praktijkexamen afgenomen door het CBR. Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. De examinator zal je net als je instructeur beoordelen op de punten wat tijdens het examen aan bod zullen komen. Na afloop neemt de examinator de rit door en stelt aandachtspunten op om je rijexamen makkelijker te behalen. Tevens kan je een vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen die deels hierboven genoemd zijn. Uit statistieken is gebleken dat kandidaten die een TTT afleggen hun kans verhoogd hebben met 50 tot 70 % om in een keer te slagen.

De Tussentijdse Toets

Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alles onder de loep wat bij een echt rijexamen ook getoetst wordt. Je instructeur/-trice rijdt mee. De tussentijdse toets duurt even lang als een echt rijexamen. Voor de auto is dat 55 minuten.

De voordelen:

  • Advies: Na afloop van de tussentijdse toets krijg je van de examinator een adviesformulier mee. Op het formulier brengt de examinator per onderdeel advies uit. Je kunt aan de hand hiervan precies zien aan welke onderdelen je nog moet werken. Zorg dat je het adviesformulier bij je hebt als je op examen gaat. Dit is vooral belangrijk als je vrijstelling hebt gekregen voor het onderdeel bijzondere verrichtingen (auto). Daarnaast kan het adviesformulier de doorslag geven bij twijfel over de examenuitslag!
  • Wennen: De tussentijdse toets is een kans bij uitstek om alvast te wennen aan de examensituatie. Nervositeit wordt met de toets bij veel kandidaten weggenomen.
  • Vrijstelling: Tijdens de tussentijdse toets toets kun je vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere verrichtingen op het eerstvolgende auto-examen.
  • Slaagkans: Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaagkans voor het praktijkexamen door een tussentijdse toets met twintig procent kan toenemen!

Voor wie

De tussentijdse toets is er voor kandidaten die examen gaan doen in de categorieën B (personenauto). Om in aanmerking te komen voor de tussentijdse toets in categorie B, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen.

Wanneer

De rijschool bepaalt samen met jou het tijdstip van de toets. Aan het begin van je rijopleiding heeft de toets natuurlijk nog geen zin. Het CBR adviseert om de toets af te leggen na ongeveer driekwart van de rijopleiding. De reserveringstijd voor een tussentijdse toets in 6 tot 8 weken (afhankelijk van locatie). Overleg bijtijds met je rijinstructeurs/-tices over de reservering van je tussentijdse toets.

DigiD machtiging

Voordat de rijschool een tussentijdse toets voor jou kan aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een DigiD machtiging!
Wat heb je nodig voor een tussentijdse toets aanvraag bij het CBR?

Meenemen naar Tussentijdse Toets

  • Een geldig identiteits bewijs
  • Bevestiging reservering krijg je per e-mail van het CBR (printen, meenemen naar toets en/of praktijkexamen)
  • Zelfreflectieformulier ( printen, invullen, meenemen naar toets en/of praktijkexamen)

Zo gaat het bij de tussentijdse toets van het CBR

Tussentijdse Toest (TTT) aanvragen?

Dat kan als je het theorie examen hebt gehaald. Overleg met jouw instructeur over de mogelijkheden. Ga naar de pagina tarieven voor informatie en kosten.

Meld je aan bij RYLES

Vul het aanvraagformulier in klik op verzenden. Wij nemen snel contact met jou op.