Reguliere rijopleiding

Start je rijlessen met een reguliere rijopleiding in amsterdam

Jouw rijopleiding in 5 stappen

1. Plan je proefles

Maak tijdens onze vrijblijvende en gratis proefles in 60 minuten kennis met onze rijschool Ryles in Amsterdam. In deze 60 minuten maak je kennis met je instructeur, onze huisregels en de lesauto. Aan de hand van deze proefles zal de instructeur je basisniveau bepalen. Je krijgt al meteen uitgebreide uitleg over hoe de auto werkt en de basishandelingen van het rijden. Vervolgens word je in het evaluatiegesprek beoordeeld over je behendigheid, verkeersinzicht, mentaliteit met betrekking tot het autorijden en krijg je advies over welk rijlespakket het beste bij jou past. We proberen zo zelfstandig mogelijk een rondje examen gebied Amsterdam te rijden.

Om je te helpen bij het inschatten van het benodigde aantal rijlessen in Amsterdam kun je onderstaande indicatietabel gebruiken: (link cbr gemiddelde rijlessen in amsterdam)

Type leerling Aantal rijlessen
Wonderkind
10 tot 20 lessen
Vlotte leerling
20 tot 30 lessen
Gemiddelde leerling
30 tot 40 lessen
Onervaren leerling
40 tot 50 lessen

2. Start rijlessen

Rijlessen kun je vooruit meerdere malen in de week inplannen. Tijdens de autorijlessen bereiden we je voor op het examen. De rijlessen worden opgebouwd volges de stap-voor-stap methode: je krijgt gestructureerd rijles in een logische volgorde, gebaseerd op je eigen tempo. Je krijgt voornamelijk rijlessen in het CBR examengebied Amsterdam van een vaste rij-instructeur in dezelfde auto om je op examenroutes voor te bereiden. De lessen worden vaak gegeven in blokuren of anderhalf uur in overleg, dit omdat een uur vrijwel te weinig en niet effectief is.

De rijinstructeur maakt gebruik van een vorderingskaart. Dit is een overzicht van wat je hebt geleerd, op welk niveau je dit beheerst en wat je nog moet leren. Op deze manier kunnen leerling en rijinstructeur precies weten hoe ver de leerling gevorderd is met de rijlessen.

3. Theorie examen

Het beginnen met het leren voor je theorie examen moet je niet onderschatten. Dit kan het meest effectief gebeuren tezamen met je rijlessen, omdat je het dan meteen in de praktijk ook mee maakt. Je kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met behulp van onze theorieboeken. Maar je kunt er ook voor kiezen om een theoriecursus bij ons te nemen.

4. Tussentijdse Toets TTT

Naast onze gratis proefexamens binnen de rijschool met onze ervaren instructeurs kennen we ook de tussentijdse toets. Deze word ook net als het praktijkexamen afgenomen door het CBR. Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. De examinator zal je net als je instructeur beoordelen op de punten wat tijdens het examen aan bod zullen komen. Na afloop neemt de examinator de rit door en stelt aandachtspunten op om je rijexamen makkelijker te behalen. Tevens kan je een vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen die (op deze pagina) genoemd zijn. Uit statistieken is gebleken dat kandidaten die een TTT afleggen hun kans verhoogd hebben met 50 tot 70 % om in een keer te slagen. (link cbr voordelen ttt)

5. Praktijkexamen

Om een praktijkexamen aan te vragen bij het CBR, moet je een DigiD hebben. Met een DigiD kun je de rijschool machtigen. Klik hier om daar meer over te lezen.

Bij aankomst in het CBR maak je kennis met de examinator. Hier word gevraagd om je te legitimeren en word je theoriecertificaat op geldigheid gecontroleerd vanuit het systeem. De examinator legt uit wat die van je verwacht. Buiten zal je een kenteken moeten lezen van een auto voor de ogentest. Bij de auto word ook een voertuigcontrole gedaan. (zie video CBR praktijkexamen auto)

Je stapt nu de auto in en rijden maar! Waarschijnlijk is dit een bekende route die we geoefend hebben tijdens de autorijles. Examenroutes zijn net zoals je rijlessen meestal in Amsterdam West.

Reguliere rijopleiding aanvragen

Ben je geinterresseerd om een reguliere rijopleiding bij Ryles Amsterdam te volgen? Open het formulier, vul het in en klik op versturen.

Kies jouw methode

Theorie cursus

Theorie examen