rijles

Help!

Vragen? We helpen je graag!

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen en handige tips die je kunnen helpen bij het behalen van je rijbewijs.

Geldzaken

Jouw blijdschap is ons doel! Niet tevreden? Laat het ons weten en we zoeken naar een oplossing. Indien nodig, regelen we een terugbetaling binnen 30 dagen. 

Heb je wat uurtjes over na je rijexamen? Good for you! We betalen de overgebleven uren gewoon terug tegen dezelfde prijs als je pakket, zonder aftrek.

Besluit je eerder te stoppen (wat we natuurlijk superjammer zouden vinden), dan verrekenen we de uren tegen het losse uurtarief + een kleine €25 administratiekosten. Eerlijk en transparant, zoals je van Ryles mag verwachten!

Hoe je betaalt? Hoe jij wilt! Cash is king, maar een bankoverschrijving of betalen via de app met iDEAL mag ook. Geslaagd en nog uurtjes over? Geen zorgen, wij betalen die gewoon netjes terug, want bij Ryles rijden we eerlijk en transparant.

Onze tarieven zijn net zo vriendelijk als onze instructeurs! We hebben verschillende pakketten waaruit je kunt kiezen (10, 20, 30, of 40 uur), zodat er altijd iets bij zit dat perfect bij jou en je portemonnee past. Wij gooien er altijd een gratis theoriecursus bij. Topdeal, toch?

Hey toekomstige wegkoning(in)! Bij Ryles hebben we altijd wel iets speciaals voor je in petto. Neem bijvoorbeeld onze proefles: betaal vooraf €45 en áls je besluit om met ons verder de weg op te gaan, verrekenen we dit bedrag als korting op je rijlespakket. Dus eigenlijk is je proefles gewoon gratis als je bij ons blijft plakken!

Proefles

Nee, neem gewoon je glimlach mee!

Thuis ophalen is zeker bespreekbaar! Maar, een kleine tip van ons: afspreken bij een centraal punt is soms de slimste zet! Zo zitten we direct in het examengebied en gaat er geen kostbare lestijd verloren aan lange ritten.

Iemand fantastisch! (hey, hoge slagingspercentages komen niet zomaar uit de lucht vallen!) Samen werken jullie aan jouw skills en zelfvertrouwen op de weg! 

Jij kiest, wij rijden! Plan je rijlessen wanneer het jou uitkomt, ons team staat voor je klaar.

De €45 die je vooraf betaalt, wordt verrekend met je lespakket. Dus ja, het kan écht gratis zijn!

Absoluut niet! Jouw keuze, jouw weg. Voel je vrij om na je proefrit te beslissen – geen verplichtingen, alleen mogelijkheden! 

Bij onze proefles duik je direct achter het stuur! We kijken naar jouw skills en bespreken samen hoeveel lessen je nodig hebt om te kunnen shinen tijdens je examen. Geen verplichtingen, wel een feestje op de weg voor slechts €45 – en hey, als je een pakket neemt, krijg je dit weer als korting! Dus eigenlijk… is ‘ie gratis als je blijft plakken! 

Hé, start jouw roadtrip bij Ryles met een proefrijles! Ontdek je startniveau voor een passende leerrplan, proef de sfeer en trap gezellig met ons het gaspedaal in! Let’s hit the road together!

Autorijlessen

Bij ons duurt één rijles 90 fijne minuutjes, oftewel, twee blokken van 45 minuten. Jouw tijd is kostbaar en we maken het supergezellig aan boord!

Zeker weten! Beginnen kan al vanaf 16,5 en ja, je mag echt al vanaf je 17e in die eigen auto rijden (met een gezellige begeleider ernaast natuurlijk)!

Thuis ophalen is zeker bespreekbaar! Maar, een kleine tip van ons: afspreken bij een centraal punt is soms de slimste zet! Zo zitten we direct in het examengebied en gaat er geen kostbare lestijd verloren aan lange ritten.

Jij kiest, wij rijden! Plan je rijlessen wanneer het jou uitkomt, ons team staat voor je klaar. 

Goede vraag! Na je proefrijles krijg je een op maat gemaakt advies, want net als elk persoon, is elk leertraject uniek! We schatten in hoeveel uurtjes jij nodig hebt om dat rijbewijs te kunnen knuffelen! Het CBR zegt wel dat dit ongeveer 43 uurtjes zijn voor een beginnende leerling.

Hoppa, keuze in overvloed! Van 10 tot 40 uurtjes, inclusief praktijkexamen en GRATIS theoriecursus! Kies wat bij jou past en laten we de motoren starten!

Motorrijlessen

Jouw motoravontuur start direct in het examengebied vanuit onze gezellige garage bij Ryles! Klaar om samen vol gas te geven?

Hoi toekomstige snelheidsduivel! Om te beginnen aan je motorrijlessen bij Ryles, moet je minimaal 17 jaar oud zijn. Op deze sprankelende leeftijd kun je al beginnen met je theorie en vanaf 18 jaartjes jong mag je starten met de praktijklessen voor de lichte motor (A1). 

Voor de middelzware motor (A2) dien je 20 jaar te zijn en voor de zware motor (A) is de magische leeftijd 24 jaar (of 22 jaar als je al 2 jaar in het bezit bent van je A2 rijbewijs). 

Theorie

Een theorie-examen aanvragen is een fluitje van een cent via onze app. We sturen je instructies en regelen beschikbare data. Lekker handig! Deze zit niet standaard in je pakket omdat je bij het CBR het examen goedkoper kunt krijgen. Wij moeten helaas administratiekosten in rekening brengen.

Het motortheoriecertificaat heeft dezelfde houdbaarheidsduur van 1,5 jaar als je autotheoriecertificaat. Dus, tijd genoeg om die motorvaardigheden aan te scherpen!

Je autotheoriecertificaat blijft 1,5 jaar glimmen. Dat is meer dan genoeg tijd om je rijlessen te doorlopen en je praktijkexamen te rocken!

‘Why not do both?’ Waarom? Omdat theorie en praktijk hand in hand gaan. Door de verkeersregels te begrijpen terwijl je praktijklessen volgt, boek je sneller vooruitgang en vergroot je je kans om in één keer te slagen!

Onze online theoriecursus is je sleutel tot succes! Boordevol uitleg, video’s, oefenvragen, en proefexamens om je klaar te stomen voor het echte werk. Het beste nieuws? Het is helemaal gratis als je een pakket bij ons afneemt! Leer in je eigen tempo en op je eigen plek! Les je niet bij ons maar wil je toch wel de online Theorie cursus? Deze kun je aanschaffen in onze app.

Examens

Het BNOR-examen, oftewel het Beroepsopleiding Nederland voor het Openbaar Vervoer-examen, is een speciaal examen dat wordt afgenomen door het BNOR. Dit examen is bedoeld voor mensen die een rijverbod hebben opgelegd gekregen of die om andere redenen niet bij het reguliere CBR-examen kunnen of willen deelnemen.

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van het BNOR-examen:

Andere Locatie: Het BNOR-examen wordt meestal afgenomen op een andere locatie dan het reguliere CBR-examen. Dit kan betekenen dat je naar een andere stad of plaats moet reizen voor het examen.

Andere Examinatoren: Het BNOR-examen wordt afgenomen door examinatoren die niet bij het CBR werken. Deze examinatoren zijn speciaal getraind voor het BNOR-examen en hebben ervaring met verschillende soorten situaties en kandidaten.

Aparte Beoordeling: Het BNOR-examen wordt apart beoordeeld en heeft zijn eigen slagingsnormen. De normen kunnen soms strenger zijn dan die van het reguliere CBR-examen.

Feedback: Net als bij het reguliere CBR-examen krijg je na afloop van het BNOR-examen uitgebreide feedback van de examinator.

Als je moet deelnemen aan het BNOR-examen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Je instructeur kan je helpen bij het voorbereiden op dit speciale examen. Bij Ryles begrijpen we de uitdagingen die kunnen komen kijken bij het behalen van je rijbewijs, en we staan klaar om je te ondersteunen en te begeleiden, ongeacht welk type examen je moet afleggen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je met vertrouwen en succes je rijbewijs kunt behalen! 

Het faalangstexamen is speciaal ontworpen voor mensen die last hebben van examenangst of faalangst. Het doel is om deze leerlingen een eerlijke kans te geven om hun rijbewijs te halen, zelfs als ze in stressvolle situaties snel nerveus worden.

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van het faalangstexamen:

Extra Tijd: Het faalangstexamen duurt langer dan het reguliere praktijkexamen. Dit biedt de kandidaat extra tijd om zich op zijn gemak te voelen en de examinator rustig te laten zien wat hij of zij kan.

Speciaal Getrainde Examinatoren: Het faalangstexamen wordt afgenomen door examinatoren die zijn getraind om met faalangstige kandidaten om te gaan. Ze zijn geduldig en begripvol en zullen proberen een ontspannen sfeer te creëren tijdens het examen.

Pauzemomenten: Tijdens het faalangstexamen zijn er pauzemomenten ingebouwd. Als de kandidaat zich te gestrest voelt, kan hij of zij even stoppen om op adem te komen voordat het examen wordt voortgezet.

Feedback: Aan het einde van het examen krijgt de kandidaat uitgebreide feedback van de examinator. Dit omvat positieve punten en gebieden waar verbetering mogelijk is.

Als je denkt dat je last hebt van faalangst, is het een goed idee om dit aan te kaarten bij je instructeur. Samen kunnen jullie beslissen of het faalangstexamen de juiste keuze voor je is. Bij Ryles staan onze instructeurs altijd voor je klaar om je te ondersteunen en je te helpen bij het omgaan met eventuele angsten. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je met vertrouwen en succes je rijbewijs kunt behalen, ongeacht de uitdagingen die je tegenkomt. 

De tussentijdse toets (TTT) is niet alleen een waardevolle stap in je rijopleiding, maar het kan ook enorm helpen om je zelfvertrouwen op te bouwen en je voor te bereiden op het praktijkexamen. Hier zijn een paar redenen waarom je zou moeten overwegen om de TTT toe te voegen aan je rijopleiding:

 • Doel van de TTT: De tussentijdse toets is bedoeld om je voor te bereiden op het echte praktijkexamen. Het geeft je de mogelijkheid om te wennen aan de examensituatie en de werkwijze van het CBR.
 • Praktijkervaring: Tijdens de TTT rijd je een examenroute en voer je verschillende verkeersmanoeuvres uit, vergelijkbaar met het praktijkexamen. De examinator beoordeelt je rijvaardigheid en geeft feedback na afloop.
 • Vrijstelling bij goed resultaat: Als je de TTT met succes aflegt (je maakt geen gevaarlijke fouten), kun je vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het praktijkexamen. Dit betekent dat je deze manoeuvres niet opnieuw hoeft uit te voeren tijdens het praktijkexamen.
 • Advies en feedback: Als je de TTT niet haalt, ontvang je waardevolle feedback van de examinator. Dit stelt je in staat om specifieke gebieden te verbeteren voordat je het praktijkexamen aflegt.
 • Kosten: De kosten voor de tussentijdse toets zijn niet inbegrepen in de prijs van je lespakket bij Ryles. Je kunt ervoor kiezen om de TTT toe te voegen aan je opleiding als een extra stap om je slaagkansen te vergroten.
 • Aanvragen: Je kunt de TTT aanvragen via de app nadat je begonnen bent met je rijlessen. Onze instructeurs kunnen je adviseren over het juiste moment om de TTT in te plannen.
 • Zenuwen Bestrijden:** Veel leerlingen ervaren zenuwen voor het praktijkexamen. Door de TTT te doen, kun je die zenuwen gedeeltelijk wegnemen, omdat je al weet wat je kunt verwachten op de grote dag.
 • Slaagkansen Vergroten:** Statistieken van het CBR tonen aan dat leerlingen die de TTT hebben gedaan, 75% meer kans hebben om te slagen voor hun praktijkexamen. Het kan dus een slimme investering zijn in je rijbewijsdoelen.

 

Bij Ryles moedigen we je aan om de tussentijdse toets toe te voegen aan je rijopleiding. Het kan een waardevolle stap zijn om je klaar te stomen voor succes op het praktijkexamen. Onze instructeurs staan klaar om je te begeleiden en te ondersteunen bij het plannen van je TTT. Laten we samen werken aan jouw rijbewijsdoelen en die felbegeerde roze pas bemachtigen! 

Ryles app

Het is super eenvoudig om tegoed in te kopen voor rijlessen en examens bij Ryles. Volg gewoon deze 3 stappen:

 

 1. Ga naar het tabblad “Rijlessen” in onze Ryles app.

 

 1. Zoek naar de sectie “Rijles- en examentegoed”.

 

 1. Kies het gewenste pakket en klik op “Koop pakket.”
 
 1. Log in op onze Ryles app.
 2. Ga naar het tabblad “Rijlessen”.
 3. Zoek de geplande rijles die je wilt annuleren en selecteer deze.
 4. Kies de optie “Rijles annuleren”.
 5. Geef een reden voor de annulering.
 6. Bevestig de annulering door op “Rijles annuleren” te klikken.

 

Let op: Je kunt een rijles alleen tot 48 uur van tevoren annuleren.

 

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het annuleren van een rijles, neem dan gerust contact op met je instructeur. We staan altijd voor je klaar om te helpen! 

Het plannen van rijlessen is bij ons super eenvoudig! Volg deze stappen:

 • 1. Log in op onze Ryles app.
 • 2. Ga naar het tabblad “Rijlessen”.
 • 3. Kies de gewenste datum en tijd voor je volgende rijles.
 • 4. Selecteer je ophaallocatie (bijvoorbeeld het dichtstbijzijnde metrostation).
 • 5. Bevestig je afspraak door op “Afspraak plannen” te drukken.

Dat is het! Je hebt nu je volgende rijles ingepland. Zorg ervoor dat je instructeur de afspraak bevestigt, zodat deze definitief wordt.

Over ons

Wij Zijn Overal (Bijna dan)! 

Amsterdam, wij zijn er voor je en staan te popelen om heel Nederland te veroveren! Check de map pin op de menu voor onze huidige lesgebieden.

Jouw Mening Telt! 

Heb je feedback of een klachtje hier en daar? Laat het ons weten via ons klachtenformulier. We zetten alles op alles om je rit bij Ryles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Onze instructeurs zijn niet alleen waanzinnig goed in wat ze doen (hey, hoge slagingspercentages komen niet zomaar uit de lucht vallen!), maar ze zijn ook stuk voor stuk toppers die Nederlands en Engels spreken en gewapend zijn met alle certificaten om jóu te laten slagen.

Onze klantenservice is jouw persoonlijke hulplijn! Op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur staan we voor je klaar. Heb je vragen, advies nodig, of gewoon zin in een gezellig praatje? mail, app, of stuur ons een berichtje. We horen graag van je en helpen je met een glimlach! 

Ons kantoor is open van maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur. Houd er rekening mee dat ons kantoor niet toegankelijk is voor leerlingen, dus als je rijlessen wilt inplannen of andere zaken wilt regelen, kun je dat het beste online doen via onze website of onze handige app. We staan ook klaar om je te helpen via telefoon, e-mail of berichten als dat je voorkeur heeft. Dus, voel je vrij om contact met ons op te nemen op een manier die het beste bij jou past! 

Onze gegevens

✉️ info@ryles.nl

KVK: 71306587
Btw: NL8627885b01
CBR rijschoolnr: 5748u1

Ons Adres (geen bezoek)

Willem Molengraaffstraat 14
1063 LZ Amsterdam

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je binnen 24 uur terug!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor de Theoriecursus!

Wat voor les ben je naar op zoek?

Waar lest Ryles.nl?

Word ik thuis opgehaald?

Momenteel word het ophalen en brengen bij desbetreffende metrostations gedaan. IVM lange reistijden en verloren lestijd bij het ophalen vanuit huis. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat we zoveel mogelijk in het examengebied kunnen blijven en oefenen.