Gezondheidsverklaring

Voor het afleggen van het cbr praktijkexamen of tussentijdse toets moet je je gezondheidsverklaring ingevuld hebben en gezond verklaard zijn door het cbr zelf.

Gezondheidsverklaring Voor Rijexamen Zelf Invullen​

Eigen Verklaring wordt Gezondheidsverklaring. Voor het inplannen van een praktijkexamen is het noodzakelijk dat de kandidaat medisch goedgekeurd is door het CBR. Het is voor rijscholen niet langer mogelijk om een Eigen verklaring in te dienen voor de kandidaten bij het CBR. Dit heeft het CBR besloten, omdat iedereen zélf verantwoordelijk is voor zijn gezondheidsgegevens. Door zelf de Gezondheidsverklaring CBR in te vullen, denkt een kandidaat bewust na over de vragen over zijn gezondheid. Bovendien zijn deze gegevens persoonlijk en zeer vertrouwelijk.

Waarom Een Medische Verklaring?​

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet je daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heb je bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruik je medicijnen die invloed hebben op hoe je rijdt? Dan mag je niet altijd de weg op. Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR je een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Gezondheidsverklaring.

Hoe Werkt Het?

Aan het begin van je rijopleiding ga je een Gezondheidsverklaring invullen. Dit doe je via Mijn CBR. Meer informatie over het indienen van je Gezondheidsverklaring vind je op de site van het CBR Gezondheidsverklaring.

Zonder deze verklaring kan het praktijkexamen niet aangevraagd worden!

Om geen vertraging in het reserveringsproces op te lopen, is het belangrijk dat de gezondheidsverklaring aan het begin van je rijopleiding wordt ingediend! De kosten van deze gezondheidsverklaring zijn in 2021 € 39,30.

Voor Welke Rijbewijzen Is Dit Van Toepassing?​

Bij de bromfiets en brommobiel (AM-rijbewijs) is het invullen van de gezondheidsverklaring niet nodig. Voor het auto-, motor-, aanhanger achter de auto- en het trekker rijbewijs is het invullen van de gezondheidsverklaring bij het CBR noodzakelijk om het praktijkexamen te kunnen plannen.

Juiste Rijbewijscategorie Aanvinken Bij De Aanvraag Van Een Gezondheidsverklaring

​ Let goed op met het aanvinken van de rijbewijscategorie bij de aanvraag van een Gezondheidsverklaring (GV). Dit voorkomt problemen en mogelijke vertraging bij het beoordelen van een Gezondheidsverklaring. De rijbewijscategorie voor het besturen van een auto is rijbewijscategorie B.

Meer Informatie?​

In verband met de privacywetgeving geeft het CBR ons geen informatie over de gezondheidsverklaring. Bij vragen kan er contact opgenomen worden met het CBR 088-2277700.
Laat je telefoonnummer achter en we bellen je binnen 24 uur terug!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor de Theoriecursus!

Wat voor les ben je naar op zoek?

Waar lest Ryles.nl?

Word ik thuis opgehaald?

Momenteel word het ophalen en brengen bij desbetreffende metrostations gedaan. IVM lange reistijden en verloren lestijd bij het ophalen vanuit huis. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat we zoveel mogelijk in het examengebied kunnen blijven en oefenen.