Ryles Blog

Gezakt voor je rijexamen? Deze keuzes heb je!

Gezakt voor je rijexamen? Deze keuzes heb je!

Je hebt maanden geoefend, urenlang lessen gevolgd en eindelijk was het moment daar: je rijexamen. Maar dan krijg je het verlossende woord niet: gezakt 😕. Het is een bittere pil om te slikken, maar gelukkig is het niet het einde van de weg. Bij Ryles willen we je laten zien dat er meerdere opties zijn om alsnog je rijbewijs te halen. Bij rylesnl hebben we een slagingspercentage van gemiddeld 80% dat betekent dat 8 op de 10 leerlingen slaagt de eerste keer!

Analyseer je fouten

Na het zakken voor je rijexamen is het cruciaal om eerst te begrijpen wat er misging. Bij het CBR krijg je een uitgebreid rapport met feedback. Samen met je rijinstructeur bij Ryles ga je door deze feedback heen. Misschien had je moeite met bepaalde verkeerssituaties of maakte je een fout bij het parkeren. Wat het ook was, het is belangrijk om deze punten te herkennen en eraan te werken.

Neem extra rijlessen

Het kan verleidelijk zijn om meteen weer een examen te plannen, maar het is vaak beter om eerst extra rijlessen te nemen. Bij Ryles bieden we maatwerk lessen aan die specifiek zijn afgestemd op jouw zwakke punten. Had je moeite met inparkeren? Dan focussen we daarop. Was verkeersinzicht een probleem? Dan gaan we daar extra mee aan de slag. Zo ga je beter voorbereid en met meer zelfvertrouwen je herexamen in.

Doe een proefexamen

Een goede manier om je voor te bereiden op je herexamen is door een proefexamen te doen. Dit is een simulatie van het echte examen en kan je helpen om te zien hoe je presteert onder druk. Bij Ryles organiseren we regelmatig proefexamens, zodat je kunt wennen aan de situatie en je zenuwen onder controle kunt krijgen.

Plan je herexamen

Bespreek met je rijschool wanneer je het beste je herexamen kunt plannen. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen genoeg tijd om te oefenen en niet te lang wachten, zodat je de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan niet vergeet. Je instructeur bij Ryles kan je helpen met het kiezen van het juiste moment.

Overweeg een faalangstexamen

Als je tijdens je examen last had van zenuwen, is het misschien een goed idee om een faalangstexamen te overwegen. Dit is speciaal ontworpen voor mensen die extra nerveus zijn tijdens het examen. Je krijgt dan extra tijd en begeleiding om je op je gemak te stellen. Veel van onze leerlingen bij Ryles hebben baat gehad bij deze optie en zijn zo toch geslaagd.

Blijf positief en gemotiveerd

Het is begrijpelijk dat je teleurgesteld bent, maar het is belangrijk om positief te blijven. Zie het als een leerervaring. Elke keer dat je de weg op gaat, leer je iets nieuws en wordt je beter. Bij Ryles zijn we er om je te ondersteunen en je te helpen je zelfvertrouwen terug te krijgen.

Plan een gratis proefles bij Ryles en bespreek je opties met een van onze ervaren instructeurs. Samen zorgen we ervoor dat je de weg op gaat met vertrouwen en vaardigheid. Met de juiste aanpak en mindset haal je dat rijbewijs!

Delen:

Zie jij de weg al voor je en ben je klaar voor de eerste rit? Zet dan de motor aan en plan je gratis proefles bij Ryles!

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je binnen 24 uur terug!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor de Theoriecursus!

Wat voor les ben je naar op zoek?

Waar lest Ryles.nl?

Word ik thuis opgehaald?

Momenteel word het ophalen en brengen bij desbetreffende metrostations gedaan. IVM lange reistijden en verloren lestijd bij het ophalen vanuit huis. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat we zoveel mogelijk in het examengebied kunnen blijven en oefenen.