rijles

Hoe vraag ik mijn rijbewijs aan?

Stappenplan voor het Aanvragen van je Eerste Rijbewijs

Welkom bij ryles.nl! Nadat je met vlag en wimpel voor je rijexamen bent geslaagd, ben je klaar om je officiële rijbewijs aan te vragen. Hieronder vind je een handig stappenplan om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

1. Aanvraag bij je

Gemeentehuis of Stadsdeelkantoor

Zodra je slaagt, kun je bij het gemeentehuis of stadsdeelkantoor in je gemeente je rijbewijs aanvragen. Vergeet niet dat je pas legaal mag rijden nadat je je rijbewijs in handen hebt.

2. Benodigdheden voor de Aanvraag

Voor het aanvragen van je rijbewijs dien je persoonlijk naar de gemeente te gaan. Neem een recente kleurenpasfoto en een geldig identiteitsbewijs mee.

3. Ophaalproces van het Rijbewijs

Je rijbewijs is meestal binnen 5 werkdagen gereed. Je hebt tot 3 maanden de tijd om het op te halen. Dit dien je persoonlijk te doen, hoewel sommige gemeenten de optie bieden om het rijbewijs thuis te laten bezorgen.

4. Controle na het Rijexamen

De RDW registreert je rijvaardigheid en rijgeschiktheid na je examen. De gemeente controleert je status in het Centraal Rijbewijzenregister alvorens het rijbewijs uit te geven.

5. Speciale Informatie voor 17-Jarigen

Als je 17 jaar bent en je rijbewijs aanvraagt, moet je eerst een begeleiderspas aanvragen. Zonder deze pas is het niet mogelijk een rijbewijs aan te vragen. De gemeente kan verifiëren of je aanvraag voor de begeleiderspas geregistreerd is.

Heb je Nog Vragen?

Voor verdere informatie over het aanvragen van je eerste rijbewijs, kun je altijd contact opnemen met je gemeente. Bij ryles.nl staan we ook klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden op weg naar je rijbewijs.

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je binnen 24 uur terug!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor de Theoriecursus!

Wat voor les ben je naar op zoek?

Waar lest Ryles.nl?

Word ik thuis opgehaald?

Momenteel word het ophalen en brengen bij desbetreffende metrostations gedaan. IVM lange reistijden en verloren lestijd bij het ophalen vanuit huis. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat we zoveel mogelijk in het examengebied kunnen blijven en oefenen.